Doelgroepverminderingen voor eerste aanwervingen: verdere aanpassingen vanaf 1 januari 2024

Gepost op

Vorig jaar werden reeds enkele aanpassingen doorgevoerd aan de doelgroepverminderingen voor eerste aanwervingen. Vanaf 1 januari 2024 worden de regels verder aangescherpt.  

RSZ-vermindering eerste aanwerving 

Vorig jaar werd de doelgroepvermindering beperkt tot maximaal €4.000 per kwartaal. Vanaf 1 januari 2024 zal dit bedrag verder dalen tot €3.100. Het nieuwe grensbedrag geldt voor nieuwe aanwervingen, maar tevens voor lopende verminderingen. Maak je op vandaag dus gebruik van de vermindering en bedraagt deze meer dan €3.100, zal dit vanaf 1 januari een financiële impact met zich mee brengen.  

RSZ-vermindering vanaf vierde werknemer 

Op heden is het mogelijk om een doelgroepvermindering te krijgen voor jouw eerste zes werknemers. Vanaf 1 januari 2024 zal dit beperkt worden tot de eerste drie werknemers. Bijgevolg valt het voordeel weg voor de vierde, vijfde en zesde werknemer.  

In tegenstelling tot de vermindering voor de eerste aanwerving, geldt deze aanpassing wel enkel voor nieuwe aanwervingen. Neem je voor 1 januari 2024 nog nieuwe mensen aan, dan blijven de huidige regels hierop van toepassing bij wijze van overgangsmaatregel. Overweeg je momenteel om een vierde, vijfde of zesde persoon aan te nemen, dan handel je beter voor jaareinde als je nog van dit voordeel wenst te genieten.  

Voormelde wijzigingen zijn nog onder voorbehoud van publicatie in het Belgische Staatsblad. Toch vonden wij het nuttig om deze reeds te delen gelet op de mogelijke impact voor jouw onderneming. 

Blijf up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de belangrijkste updates!

Bij inschrijving gaat u akkoord met de privacyverklaring.