UBO-register: FOD Financiën stuurt voortaan herinneringen uit

Gepost op

Bij het oprichten van een rechtspersoon (vennootschap, vzw, maatschap of stichting) ben je verplicht om het UBO-register online in te vullen. Het bestuur van een rechtspersoon moet deze informatie ook ieder jaar bevestigen.  

Sinds begin dit jaar is de FOD Financiën gestart met het uitsturen van herinneringsmails naar entiteiten die nog niet in het UBO-register staan of hun jaarlijkse inschrijving opnieuw moeten bevestigen. Voortaan zal het bestuur één maand op voorhand op de hoogte gebracht worden.

Wat moet er gebeuren?

De informatie met betrekking tot het UBO-register moet binnen de 365 dagen vanaf de laatste inschrijving, wijziging of bevestiging van het register opnieuw worden bevestigd.  

Op het bestuur rust de verplichting om ook alle bewijsstukken toe te voegen waaruit blijkt dat de informatie met betrekking tot de uiteindelijke begunstigden adequaat, nauwkeurig en actueel is. Het is belangrijk om dit goed op te volgen aan gezien de FOD Financiën hiervoor boetes kan opleggen die beginnen bij 250 euro en tot 50.000 euro kunnen oplopen. 

Indien je twijfelt over de gegevens die je moet opnemen/bevestigen/wijzigen in het UBO-register of je wenst dat wij je hierbij helpen, kan je steeds contact opnemen met ons kantoor zodat wij je hierin kunnen bijstaan. 
 
Rechts kan je een voorbeeld terugvinden van de herinneringsmail van de FOD Financiën.

Blijf up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de belangrijkste updates!

Bij inschrijving gaat u akkoord met de privacyverklaring.