Digitale meter bij zonnepanelen

Gepost op

We informeerden u reeds dat de btw op – onder meer – zonnepanelen tijdelijk verlaagd wordt tot 6% tot 31 december 2023.

De opzet van deze maatregel is om mensen aan te moedigen te investeren in zonnepanelen om zo meer zelfvoorzienend te worden voor wat betreft de productie van elektriciteit. Op deze manier kan u mogelijk wat besparen op de steeds stijgende energieprijzen.

Terugdraaiende teller zonnepanelen

Als u reeds zonnepanelen hebt liggen en u er over nadenkt om uw installatie nog verder uit te breiden, kan dit echter wel een belangrijke impact hebben. Mogelijk geniet u momenteel nog van een ‘terugdraaiende teller’ waarbij uw teller bij overproductie letterlijk terugdraait en zo uw gebruik neutraliseert.

Digitale teller zonnepanelen

Als u echter op vandaag zonnepanelen installeert, zal u steeds ook binnen de 90 dagen een digitale teller geïnstalleerd krijgen. Bij deze digitale teller wordt er een opsplitsing gemaakt tussen de elektriciteit die u enerzijds afneemt van het net en de elektriciteit die u anderzijds injecteert.

De vergoeding die u krijgt voor de geïnjecteerde elektriciteit is lager dan de kostprijs van de verbruikte elektriciteit. Hierdoor zal u vaak slechter af zijn dan bij een ‘terugdraaiende teller’. Dus toch iets om rekening mee te houden wanneer u uw installatie verder wenst uit te breiden en nog geen digitale teller hebt.

Blijf up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de belangrijkste updates!

Bij inschrijving gaat u akkoord met de privacyverklaring.