Het nieuw Wetboek Vennootschappen en Verenigingen is eindelijk gestemd

Gepost op

Na een lange tijd van onzekerheid is het eindelijk zover. Het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV) werd op 28 februari 2019 gestemd in de Kamer. Dit wetboek zorgt voor een grondige hervorming de vennootschappen en verenigingen.

De wet treedt in werking op 1 mei 2019. Alle nieuwe vennootschappen die opgericht worden na deze datum moeten in overeenstemming zijn met de bepalingen van het nieuwe wetboek.

Voor bestaande vennootschappen, verenigingen en stichtingen die reeds bestaan op 1 mei 2019 zullen de dwingende bepalingen in het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen voor het eerst automatische van toepassing vanaf 1 januari 2020. Deze vennootschappen hebben natuurlijk de keuze om voor deze datum hun statuten aan te passen aan de nieuwe wetgeving.
Wanneer bestaande vennootschappen overgaan tot een statutenwijziging na 1 januari 2020, zullen zij echter verplicht worden hun volledige statuten aan te passen aan de bepalingen van het nieuwe wetboek.

1 januari 2024 is de uiterlijke datum voor de omzetting van de statuten van de bestaande vennootschappen.

Indien u wenst te vernemen welke gevolgen dit heeft voor uw vennootschap, kunt u contact opnemen met uw dossierbeheerder.

Blijf up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de belangrijkste updates!

Bij inschrijving gaat u akkoord met de privacyverklaring.