Krijgt de fiscus binnenkort inzage in uw cryptobeleggingen?

Gepost op

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) werkt aan een kader voor internationale gegevensuitwisseling inzake cryptomunten.

Dergelijke gegevensuitwisseling bestaat op vandaag al met betrekking tot onder meer financiële rekeningen waardoor de fiscus een zicht heeft op uw buitenlandse bank- & beleggingsrekeningen en de inkomsten die u er op ontvangt.

Vandaag voor financiële rekeningen, morgen ook voor cryptobeleggingen?

Op vandaag wordt er dus door de OESO gewerkt aan een kader voor eenzelfde gegevensuitwisseling, maar dan met betrekking tot cryptomunten. De reden hiervoor is dat nog vaak worden geassocieerd met belastingontduiking en door criminele organisaties zou worden gebruikt om buiten het traditionele financiële circuit om transacties uit te voeren.

Een voorbeeld hiervan is dat u geregeld wel eens in het nieuws hoort dat een bedrijf of overheidsinstantie is gehackt en dat de hackers een betaling in cryptomunten vragen.

Ook op Europees en Belgisch niveau krijgen cryptomunten steeds meer aandacht waardoor ook hier mogelijk nog bijkomende initiatieven mogen worden verwacht.

Cryptobeleggingen en fiscaliteit

Als u cryptomunten aanhoudt of plant om er aan te kopen, is het van belang om rekening te houden met de fiscale gevolgen hiervan. Deze beschreven wij reeds in een eerder artikel.

Blijf up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de belangrijkste updates!

Bij inschrijving gaat u akkoord met de privacyverklaring.