Kilometervergoeding: verhoogde bedragen vanaf 1 juli 2022

Gepost op

Werkgevers kunnen hun werknemers een forfaitaire kilometervergoeding toekennen indien ze hun eigen wagen (of motor) gebruiken voor professionele verplaatsingen.

Het maximale forfaitaire bedrag per kilometer wordt jaarlijks bekend gemaakt door de fiscale administratie. Als u zich aan dit maximum houdt, betreft het een vergoeding die niet belastbaar is in hoofde van uw werknemer.

Tot 1 juli 2022 bedroeg het maximumbedrag €0,3707 per kilometer. Door de stijgende brandstofprijzen werd het bedrag echter verhoogd. Het nieuwe maximumbedrag bedraagt vanaf 1 juli 2022 dan ook €0,417 per kilometer. Dit bedrag is in principe van toepassing tot en met 30 juni 2023.

Het is echter de bedoeling om de indexatie van de kilometervergoeding voortaan ieder kwartaal aan te passen in plaats van één keer per jaar. De reden hiervoor zijn uiteraard de snel stijgende en volatiele brandstofprijzen.

Daarnaast zou ook nog worden voorzien in een éénmalige retroactieve verhoging van de kilometervergoeding voor de periode van maart tot en met juni 2022 naar €0,402 (i.p.v. €0,3707) per kilometer. Deze wijziging moet echter nog worden gepubliceerd en is nog niet van kracht.

Blijf up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de belangrijkste updates!

Bij inschrijving gaat u akkoord met de privacyverklaring.