Elektronisch betalen: nu reeds populair, binnenkort verplicht

Gepost op

COVID-19 heeft heel wat nieuwe trends in gang gezet. Zo zal u ondertussen waarschijnlijk niet langer onbekend zijn met ‘Zoomen’ of een ‘Teams-meeting’. Ook voor wat betreft het winkelen is ons gedrag veranderd: meer en meer mensen ontdekten het online shoppen. Wie zich toch naar de winkel begaf, betaalde meer en meer elektronisch om op die manier overdracht van het virus via cash geld te beperken.

Als we denken aan elektronisch betalen, denken de meeste mensen aan een betaling met hun bankkaart. Dit is echter niet noodzakelijk het geval aangezien de laatste jaren meer en meer alternatieven werden ontwikkeld dewelke hier tevens onder vallen. Zo kan u onder meer door een QR-code te scannen met uw bank- of Payconiq-app op uw smartphone betalen of via Apple Pay en soortgelijke initiatieven met een simpele click op uw smartphone of smartwatch.

Als gevolg hiervan verwachten steeds meer mensen dat ze altijd wel op een of andere wijze hun aankopen elektronisch kunnen afrekenen wanneer ze in de winkel staan. Bijgevolg hebben we ook steeds minder cash geld op zak.

Om deze redenen – en om fraude tegen te gaan – zal elektronisch betalen worden aangemoedigd en zijn handelaar vanaf 1 juli 2022 verplicht om minstens één elektronische betalingsvorm aan te bieden. Uiteraard kan de klant nog altijd vrijwillig kiezen om hier gebruik van te maken of om cash te betalen.

Als ondernemer dient u er dus voor te zorgen dat uw handelszaak tegen de deadline hierop is voorzien. Belangrijk hierbij zal zijn om na te gaan welk elektronisch betaalmiddel(en) het best aansluiten op de noden van uw zaak en klanten en welke kostprijs hier aan verbonden is.

Blijf up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de belangrijkste updates!

Bij inschrijving gaat u akkoord met de privacyverklaring.