Betaaltermijn voor belastingen verlengd naar vier maanden

Gepost op

Betaaltermijn voor belastingen verlengd naar vier maanden

Rond deze tijd van het jaar mag u weer uw aanslagbiljet in de personenbelasting in uw brievenbus verwachten. Fijn als u belastingen moet terugkrijgen. Iets minder fijn als u belastingen moet bijbetalen, zeker wanneer de winter voor de deur staat en de energieprijzen nog steeds hoog staan.

Om hieraan tegemoet te komen heeft de federale regering beslist om de betalingstermijnen uit te breiden. In principe dient de aanslag betaald te zijn binnen de twee maanden na ontvangst. Nu wordt de betalingstermijn echter verdubbeld naar vier maanden.

Iedereen krijgt vier maanden om te betalen

Aanslagbiljetten die al voor 14 november 2022 werden verstuurd, zullen nog steeds de oude betalingstermijn van twee maanden vermeldden aangezien dit niet tijdig kon worden aangepaste in de systemen. Aanslagbiljetten na die datum vermelden in principe al de correcte uiterste betaaldatum. Ongeacht welke uiterste betaaldatum op uw aanslagbiljet staat vermeld, is de nieuwe betalingstermijn van vier maanden van toepassing en dit zonder dat u hier enige actie voor moet ondernemen.

U dient er wel rekening mee te houden dat de verschuldigde belastingen op de uiterste betaaldatum op de rekening van de administratie moet staan. Aangezien er soms vertraging zit op de uitvoering van de betaling wacht u dus beter niet tot de laatste dag om uw betaling in orde te brengen.

Het betalingsuitstel geldt trouwens niet enkel voor de personenbelasting, maar ook voor de vennootschapsbelasting, belasting niet-inwoners en rechtspersonenbelasting.

Mocht de verlenging van de betalingstermijn alsnog onvoldoende zijn om uw fiscale verplichtingen te kunnen voldoen, kan u ook steeds een afbetalingsplan aanvragen bij de overheid

Blijf up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de belangrijkste updates!

Bij inschrijving gaat u akkoord met de privacyverklaring.