Ac|s versterkt Thomas More en viceversa

Gepost op

Al meer dan 40 jaar helpt Ac|s Accountants en belastingconsulenten ondernemers uit diverse sectoren om hun zaak uit te bouwen. Dat gebeurt op boekhoudkundig, fiscaal én juridisch vlak. Maar Ac|s ondersteunt ook de ondernemers en werknemers van morgen. Hoe? Via Thomas More Geel. Een samenwerking die al meer dan 10 jaar standhoudt en steeds intenser wordt als Partners in Education.

Al meerdere jaren zetelt Ac|s Accountants en belastingconsulenten in de eindjury bij de richting Accountancy-Fiscaliteit van de professionele bachelor Bedrijfsmanagement. Daar ontfermt Ac|s zich over het nakijken en evalueren van de eindwerken van de studenten. Begin september reikte Ac|s nog het diploma uit aan de persoon met het beste eindwerk.

“We beoordelen uiteraard hun theoretische kennis, maar mee zijn met IT en automatisering is meer dan ooit een must. Daarnaast vinden we het belangrijk dat ze wil tonen om bij te leren en flexibel kunnen omspringen met de verdeling werk/privé”, zegt Dirk Goris, partner en kantoorverantwoordelijke in Mol.

samenwerking acs & thomas more

Intensere samenwerking

Sinds vorig jaar staat Ac|s ook vooraan in de klas en die intensere samenwerking wordt dit academiejaar gewoon verdergezet. Zo geeft Vicky Bayens, één van de vennoten van Ac|s, samen met medewerker Elien Lambregts les als gastdocent voor specifieke onderwerpen. Het gaat om een lessenreeks van 10 praktijknamiddagen Geïntegreerd Praktijkproject. Die is zo opgebouwd dat de studenten het volledige boekhoudkundige proces van nabij ervaren en onder de knie krijgen.

“Vanuit een fictief bedrijf maken ze kennis met wat er in een dossier komt kijken. Dit houdt in de volledige (digitale) verwerking van de boekhouding, fiscale aangifte, verslaggeving en het advies verlenen als accountant aan de cliënt aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Ze maken daarbij gebruik van de laatste nieuwe tools die wij binnen ons bedrijf ook hanteren.”

Jaarlijks spreekt Vicky Bayens ook voor de groep bedrijfsmanagement om het beroep van de accountant positief in de verf te zetten. Daar laat hij zien dat het een zeer boeiende en variërende job is, dat er zeer veel vacatures en dus werkzekerheid is, maar ook dat er een mooie carriere in kan uitgebouwd worden.

Win-win

Verder begeleidt Ac|s jaarlijks verschillende stagiairs. Zij doen zo praktijkervaring op en worden sterk opgevolgd, wat Ac|s dan weer toelaat om te kijken wat ze in hun mars hebben. “Vaak eindigt dat in een vaste job en bieden we hen op het einde van de stage al een contract aan. Op deze manier moeten we geen beroep meer doen op selectiekantoren.”

Blijf up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de belangrijkste updates!

Bij inschrijving gaat u akkoord met de privacyverklaring.