Ac|s gaat voor sterke prestaties, ook op vlak van milieu

Gepost op

10.925 bomen gered, 23,7 hectare bos beschermd en 51 ton CO2 beschermd. Opvallende cijfers die Ac|s Accountants en belastingconsulenten het CO2 Neutral® label opneemt. Dankzij allerlei inspanningen weet het bedrijf haar CO2-uitstoot van de 59 bedrijfswagens te neutraliseren. “Groeien als bedrijf, daar streven we elke dag naar. Al betekent dat niet persé groter worden, groeien betekent ook beter worden. En dat gaat tot buiten de bedrijfsmuren. Daarom besloten we als management om jaarlijks iets terug te doen voor het milieu door onze uitstoot te neutraliseren”, zegt vennoot Dietmar Van Dyck .

foto-co2-neutral-fleet-acs

Geneutraliseerde vloot

Jaren geleden plaatste Ac|s reeds zonnepanelen op het hoofdkantoor. Via een heleboel andere initiatieven, gaat het bedrijf daar nog een stap verder in. Zo wordt er concreet geïnvesteerd in twee projecten:

1. In Zambia wordt het Landscape Management Project ondersteund dat duurzame landbouw en bosbehoud bevordert. Bedoeling is om het leven van de lokale bevolking te verbeteren en te werken aan herbebossing en bosbehoud.

2. In de Chinese provincies Shaanxi, Hubei en Guizhou worden efficiënte kooktoestellen verdeeld, dewelke gebruik maken van landbouwresiduen en hernieuwbaar hout. Het houtverbruik en -kapping worden hierdoor aanzienlijk verminderd.

“Op basis van de investeringen in deze projecten, slagen we erin om onze vloot volledig te neutraliseren”, aldus Van Dyck .

Iets terugdoen voor de wereld

Dat levert Ac|s ook het CO2 Neutral® label op. Bedrijven die dit label ontvangen, worden erkend voor het berekenen, verlagen en compenseren van hun lokale en wereldwijde klimaatimpact. Het toont aan dat er effectief serieuze klimaatinspanningen worden genomen.

“We blijven groeien dankzij onze gedreven medewerkers. Dagelijks halen zij tonnen aan inspiratie uit onze leefwereld. Daarom vinden we het niet meer dan logisch om iets terug te doen voor die wereld die ons inspireert”, aldus Dietmar Van Dyck. “Het CO2-neutraal label is daar een mooie beloning voor, maar we vinden het vooral belangrijk dat we onze fleetuitstoot helemaal van de kaart kunnen vegen.”

Bron: MadeInKempen op 21/06/2021

Blijf up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de belangrijkste updates!

Bij inschrijving gaat u akkoord met de privacyverklaring.