6% btw op warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen

Gepost op

De verschillende overheden van het land hebben de afgelopen maanden de handen vol in het kader van de energiecrisis die ons land, en bij uitbreiding heel Europa, kent. Energie wordt steeds duurder en daarnaast moet de transitie worden gemaakt naar een klimaatneutrale productie. In dit kader werden ook enkele maatregelen aangekondigd die de vergroening van gebouwen moeten aanmoedigen.

6% btw ongeacht de leeftijd van uw woning

Zo werd onder meer beslist om het btw-tarief op de aankoop en installatie van warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen te verlagen van 21% naar 6% voor de periode van 1 april 2022 tot en met 31 december 2023.

Woningen dewelke ouder zijn dan 10 jaar konden reeds van dit tarief genieten, maar nu zal dit dus ook (tijdelijk) gelden voor woningen die minder dan 10 jaar oud zijn. Op deze manier wil men iedereen aanmoedigen om zijn/haar woning energiezuiniger te maken.

Ook regeling afbraak & heropbouw aan 6% verlengd

Eerder werd ook reeds een verlaagd btw-tarief van 6% ingevoerd voor de afbraak en heropbouw van woningen.

Deze regeling was normaal van toepassing van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2022. In het verlengde van het energieakkoord werd recentelijk echter beslist om de regel met één jaar te verlengen tot eind 2023.

 

Via voormelde maatregelen wil de overheid de transitie naar groenere energie en de beperking van het energieverbruik ondersteunen. Wil u alle details te weten komen of hebt u nog verdere (praktische) vragen, neem dan contact met ons op.

Blijf up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de belangrijkste updates!

Bij inschrijving gaat u akkoord met de privacyverklaring.