HR in een nieuw jasje: talent vinden, binden, boeien en laten groeien

Gepost op

Het aannemen en behouden van de juiste mensen is cruciaal voor het langetermijnsucces van iedere organisatie. De arbeidsmarkt is volop in beweging en de ‘war for talent’ blijft razen. Met de komst van het nieuwe jaar mocht Ac|s ook een nieuwe HR manager verwelkomen. Saskia Lavrijsen bleek met haar rugzak aan ervaring, passie voor HR en hands-on mentaliteit de persoon op de juiste plaats om de HR-uitdagingen van vandaag met een frisse blik aan te gaan.  

We spraken Saskia over haar start bij Ac|s. 

Wat vind je zo boeiend aan HR? 

“Tegemoetkomen aan de veranderende noden van werknemers maakt van HR een boeiend domein, dat voortdurend evolueert. Werken aan een rendabele, gezonde organisatie, die tegelijk investeert in het welzijn van haar medewerkers, is een vraagstuk waar ik me graag voor inzet. Anders dan vroeger, blijven medewerkers vaak geen carrièrelang meer bij eenzelfde werkgever aan de slag. Zij kiezen bewust om uit een job of werkcultuur te stappen die niet meer bij hen past. Verloning is basis, maar de nadruk ligt meer en meer op een fijne organisatiecultuur en een omgeving waarin men zich kan ontwikkelen en erkenning ontvangt. Medewerkers blijven inspireren, is essentieel. Even belangrijk is een flexibele ingesteldheid als werkgever. Flexibele arbeidsvoorwaarden zoals werken op locatie en een glijdend werkrooster, staan gelijk aan een betere balans tussen werk en privé. Componenten die ook aanwezig zijn in onze bedrijfscultuur.” 

Wat zocht je en op welke manier biedt Ac|s voor jou die mogelijkheden?  

“Ik was op zoek naar een werkgever die het HR beleid centraal stelt in zijn bedrijfsstrategie en vond dit terug bij Ac|s. Ac|s is een moderne werkomgeving met een digitale mindset, die continue inspeelt op de hedendaagse ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en met bedrijfswaarden, die volledig in lijn liggen met mijn visie op HR. Elke dag bouwen we aan een gezonde organisatiecultuur, gebaseerd op vertrouwen en met ruimte voor appreciatie en ontwikkeling. Ac|s gelooft dat wie groeit, ook de onderneming naar een hoger niveau tilt, en investeert hier maar al te graag in.” 

Waar ben je enthousiast over tot nu toe? 

“Het opfrissen van onze HR-strategie, maakt dat onze HR-agenda voor de aankomende periode goed gevuld staat. Eén van de eerste projecten waar we met HR onze schouders onder zette, was het onboardingsproces van nieuwe medewerkers. Meer dan ooit is het van belang dat medewerkers een goede start maken om zo van een werknemer snel een collega te maken. Een warme ontvangst, wegwijs maken waar nodig en goede, voldoende lange begeleiding, zorgen voor een vliegende start, waar zowel werknemer als werkgever baat bij hebben. Dit eerste, persoonlijke contact werkt bovendien drempelverlagend bij toekomstige vragen of moeilijkheden. Verder kijk ik er naar uit om meer en beter te weten te komen wat er leeft bij de medewerkers binnen onze organisatie en initiatieven te introduceren die hier op inspelen.” 

Wij kijken er alvast naar uit en wensen Saskia veel succes. 

 

HR-TIP: Investeren in een goed onboarding-beleid loont!  

Wist je dat…  

… een goed onboardingsprogramma kosten bespaart, tot wel 3x het jaarsalaris van een nieuwe medewerker? 

… een efficiënt onboardingsproces binnen organisaties ervoor zorgt dat 33% van de medewerkers meer betrokken is? 

… goede onboarding, medewerkers tot 70% sneller volledig inzetbaar maakt? 

… de retentie van nieuwe medewerkers tot 82% hoger ligt bij ondernemingen die een goed onboardingsproces toepassen! 

Blijf up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de belangrijkste updates!

Bij inschrijving gaat u akkoord met de privacyverklaring.