Met haar 55 bedrijfswagens, stoot Ac|s zo’n 189 ton CO2e uit. Een erg groot aantal en in vergelijking ongeveer hetzelfde als 39 jaar een doorsnee huis verwarmen in België. Het wordt dus tijd om dit probleem aan te pakken. “Als bedrijf willen we groeien”, niet alleen op vlak van personeel maar ook maatschappelijk verantwoord. “Daarom besloten we onze uitstoot te neutraliseren en iets terug te doen voor het milieu”, zegt vennoot Dietmar Van Dyck. Deze inspanningen zijn niet voor niks geweest want Ac|s werd beloond met het CO2-neutraal label.
Ac|s ontvangt CO₂-neutraal label
Beter presteren, ook op vlak van milieu
Het werd enkele jaren geleden al duidelijk dat Ac|s belang hecht aan het milieu en de problematiek errond door de installatie van zonnepanelen op hun hoofdkantoor in Ravels. Met tal van nieuwe initiatieven, wordt dit verhaal telkens uitgebreid.
“Het is dankzij de inzet van onze medewerkers dat we blijven groeien. Dankzij hun dagelijkse inspiratie hebben we reeds geïnvesteerd in projecten zoals onder andere de stimulatie van herbebossing en de bestrijding van bomenkapping”, aldus Dietmar Van Dyck. “Ons belangrijkste doel was om onze uitstoot van de kaart te vegen, maar dat we het CO2-neutraal label hebben gekregen, is natuurlijk ook een mooie beloning.”
Het CO2-neutraal label garandeert dat bedrijven die in het bezit zijn van dit label, actief hun lokale en wereldwijde klimaatimpact berekenen, verlagen en compenseren. Het label wordt verleend door CO2logic in samenwerking met Vinçotte die voor de validatie zorgt. Het label is iets om trots op te zijn, daar dit enkel en alleen verkregen kan worden dankzij serieuze klimaatinspanningen én het andere bedrijven aanmoedigt om hetzelfde te doen.
Lopende projecten
Zoals reeds vermeld, hebben we al heel wat geïnvesteerd in projecten die instaan voor klimaatverbetering. Hierbij een overzicht:
- Landscape Management Project – Zambia: dit project bevordert duurzame landbouw en bosbehoud om het leven van de lokale bevolking te verbeteren en te werken aan herbebossing en minder verlies van bossen.
- Ghana: in Ghana is het gebruik van kolen aanzienlijk verminderd door de verspreiding van geïsoleerde en efficiënte kooktoestellen. Dit is cruciaal omdat de productie en het gebruik van houtskool in belangrijke mate bijdraagt tot ontbossing en stimulatie van de biodiversiteit.
- China: niet alleen in Ghana maar ook in China, met name in de provincies Shaanxi, Hubei en Guizhou, worden kooktoestellen verspreid. Door hun gebruik van landbouwresiduen en hernieuwbaar hout, wordt ook hier het houtverbruik aanzienlijk verminderd.
Dankzij de investeringen in bovenstaande projecten, kan Ac|s haar vloot volledig neutraliseren.
Blijf up to date!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de belangrijkste updates!